Bagaimana metode belajar homeschooling di HolyStar ?

Murid mengenakan seragam sekolah masuk kelas / sekolah tiap hari dengan waktu yang flexible yaitu boleh masuk satu kali sampai lima kali seminggu dan boleh masuk dan pulang di antara jam 8.30 sampai 14.30.

Biaya tetap sama untuk murid yang masuk satu kali seminggu atau dua sampai tiga kali bahkan lima kali seminggu.

Murid bisa mempelajari 6-7 subyek sekaligus yaitu Math, Science, Social Studies, English, Word Building & Literature serta Bible Reading atau belajar per subject.

Guru tidak mengajar di depan kelas, tiap murid punya meja sendiri & disiapkan bendera kecil di mejanya, kalau murid ada pertanyaan atau tidak mengerti pelajaran yang dipelajari, maka murid mengangkat bendera & guru akan menjelaskan sampai murid mengerti, ada 6 guru yang bisa secara bergantian mengajari murid sampai mengerti. Bisa dilihat di video di halaman depan website ini untuk jelasnya cara belajar murid di HolyStar School.

Sekolah kami menggunakan bahasa Inggris secara penuh & terus menerus selama jam sekolah maupun waktu istirahat, dengan guru WNI yang lulus dari Sastra Inggris ataupun IPA tapi lancar berbahasa Inggris.

Murid yang rajin bisa lulus lebih cepat dengan menghabiskan modul / kredit pelajaran yang diperlukan untuk lulus grade 10.

Ada dua kali istirahat selama pelajaran yaitu 10.45-11.00 dan makan siang 12.30 – 13.00, tidak ada kantin, jadi tiap anak membawa sendiri makanan kecil & makanan berat.

Setiap anak bisa mengikuti satu sampai lima Ekstra Kurikuler yang diadakan sekolah dan biayanya sudah termasuk dalam uang sekolah. Lima Ekstra Kurikuler : Art/Craft, Computer, PE, Music, Home Economic.

Sekolah kami ada empat kali libur quartal, dan tiap libur kuartal Maret/April ataupun Sept/Oct akan ada acara tamasya di luar sekolah dan biaya sudah termasuk di uang sekolah & uang admin yang dibayar per tahun, sedangkan libur Juni & Desember akan ada fun time di sekolah.

Gedung Sekolah milik sendiri bukan menyewa dengan kebersihan yang terjaga, serta ada tempat bermain untuk anak-anak.

Lulusan grade 10 sekolah kami bisa melanjutkan belajar di college yang ada di Indonesia seperti Raffles, Esmod, London Public School, etc serta beberapa International University seperti Sampoerna, Binus International, dll ataupun college/university di 160 negara.

Jangan kirim anak ke sekolah dimana si anak tidak bisa berprestasi, di HolyStar School semua anak bisa berprestasi.

How to study in HolyStar homeschooling  ?

Students wearing school uniforms to enter the classroom / school every day with a flexible time that is allowed to enter once to five times a week and may enter and return between the hours of 8.30 to 14.30.

The cost remains the same for students who go once a week or two to three times even five times a week.

Students study 6-7 subjects everyday ie Math, Science, Social Studies, English, Word Building & Literature and Bible Reading or study per subject everyday.

The teacher does not teach in front of the class, each student has his own table & a small flag is set on his desk, if students have questions or do not understand the lesson learned, the pupil raises the flag & the teacher will explain until the students understand, there are 6 teachers who can alternately teach students to understand. Please see the video on the front page of this website for details of how students learn at HolyStar School.

Our school uses fully English during school hours and break time, our teachers is Indonesian teacher that graduate bachelor from English major or they graduate bachelor in Science major but fluent in English.

Diligent students can graduate faster by finishing the modules / credit lessons required to pass grade 10.

There are two breaks during the lesson : Break time 10:45 am to 11:00 pm and lunch time 12.30 – 13.00, no cafeteria, so each child brings his own snacks & heavy meals.

Each child can attend one to five Extra Curricular  and the cost is included in the tuition. Five Extra Curricular is Art / Craft, Computer, PE, Music, Home Economic.

Our school has four quartal holidays, every March / April or Sept / Oct quarter vacations will be out-of-school outings and fees are included in tuition & admin fees paid per year, while June & December holidays will have fun time in school.

The School Building is own by ourselves not rented with cleanliness, and there is a playground for children.

Our grade 10th students can continue studying at an Indonesian college such as Raffles, Esmod, London Public School, etc and some International Universities such as Sampoerna, Binus International, etc. or college / university in 160 countries.

Stop sending children to school where the child can not be excellence, at HolyStar School all children can excel.